fbpx

Επέμβαση Latarjet​

Τι είναι η αστάθεια ώμου; ​

Η αστάθεια του ώμου είναι μία κατάσταση η οποία μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς την καθημερινότητα, τις αθλητικές δραστηριότητες ή ακόμα και την εργασία του ασθενούς μέχρι να διαγνωστεί και να αντιμετωπιστεί σωστά. Οι ασθενείς με αστάθεια στο ώμο συχνά παραπονιούνται για μία δυσάρεστη αίσθηση ότι ο ώμος τους πρόκειται να “ξεκουμπώσει” ή ότι θα βγει από τη θέση του. Καμιά φορά τα συμπτώματα μπορεί να είναι πιο ήπια με κυριότερο τον πόνο.

Ανοιχτή Χειρουργική Αντιμετώπιση Αστάθειας - Επέμβαση Latarjet​

Στην επιλογή της κατάλληλης χειρουργικής τεχνικής για την αντιμετώπιση της αστάθειας του ώμου μεγάλο ρόλο παίζει το προφίλ του ασθενούς, το είδος του αθλήματος που κάνει, ο αριθμός των εξαρθρημάτων και η ηλικία του πρώτου εξαρθρήματος. Στην περίπτωση που τα επανειλημμένα εξαρθρήματα έχουν οδηγήσει σε οστική απώλεια είτε στην πλευρά της ωμογλήνης είτε στην πλευρά της κεφαλής του βραχιονίου τότε η ανοιχτή χειρουργική θεραπεία είναι η κατάλληλη μέθοδος αντιμετώπισης. Στην περίπτωση αυτή κατά τη διάρκεια της ανοιχτής χειρουργικής επέμβασης γίνεται μεταφορά οστικού τεμαχίου από την κορακοειδή απόφυση της ωμοπλάτης στην πρόσθια επιφάνεια της ωμογλήνης έτσι ώστε να αποκατασταθεί το οστικό έλλειμμα. Η επέμβαση αυτή ονομάζεται Latarjet από τον Γάλλο χειρουργό που την εφάρμοσε για πρώτη φορά. Ο Δρ. Βενουζίου εκτελεί όλες τις αρθροσκοπικές και ανοικτές επεμβάσεις για την αστάθεια του ώμου και έχει ασχοληθεί με το θέμα σε βάθος δημοσιεύοντας αρκετά επιστημονικά άρθρα σε περιοδικά παγκοσμίου κύρους.

Επιστρέψτε με υγεία και δύναμη για νέες προκλήσεις!

Virtual personal assistant from Los Angeles supports companies with administrative tasks and handling of office organizational issues.