fbpx
Screenshot 2022-01-27 124843

Αποκατάσταση Ρήξης Σκαφομηνοειδούς Συνδέσμου με Τενόντιο Μόσχευμα – Συνδεσμοπλαστική (Scapholunate Ligament Reconstruction)

Άνδρας 44 ετών μας επισκέφθηκε μετά από τραυματισμό των καρπών του. Ο ασθενής είχε τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα με δίκυκλο και είχε αντιμετωπιστεί αρχικά συντηρητικά.

Οι απλές ακτινογραφίες των καρπών έδειξαν διάσταση μεταξύ σκαφοειδούς και μηνοειδούς που είναι ενδεικτική για ρήξη του σκαφομηνοειδούς συνδέσμου. Η μαγνητική τομογραφία επιβεβαίωσε τη ρήξη του συνδέσμου και ο ασθενής αντιμετωπίστηκε χειρουργικά.

Ο ασθενής υποβλήθηκε αρχικά σε αρθροσκόπηση καρπού που ανέδειξε πλήρη ρήξη του σκαφομηνοειδούς συνδέσμου, ήπιες χόνδρινες βλάβες στην αρθρική επιφάνεια μεταξύ κερκίδας και σκαφοειδούς και οστεόφυτο στη στυλοειδή απόφυση της κερκίδας. Έγινε αρθροσκοπικά εκτομή της στυλοειδούς απόφυσης και καθαρισμός των χόνδρινων βλαβών και στη συνέχεια με τεχνική mini open συνδεσμοπλαστική του σκαφομηνοειδούς συνδέσμου.

Για τη συνδεσμοπλαστική χρησιμοποιήθηκε τενόντιο αυτομόσχευμα 3mm που ελήφθη από τον μακρό εκτείνοντα τον καρπό και το οποίο μαζί με μια ισχυρή ραμμάτινη ταινία καθηλώθηκε με μια άγκυρα στο μηνοειδές και δύο άγκυρες στο σκαφοειδές. Επίσης έγινε συρραφή των ρακών του συνδέσμου με μια μεταλλική mini άγκυρα.

Ο ασθενής αφού ολοκλήρωσε το πρόγραμμα αποκατάστασης ανέκτησε την κινητικότητα του καρπού 4 μήνες μετά το χειρουργείο.

Δείτε αναλυτικά το περιστατικό στο παρακάτω βίντεο.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Περιεχόμενα Άρθρου

Γνωρίστε τον ιατρό

Ο Δρ. Βενουζίου είναι χειρουργός ορθοπαιδικός, ειδικός στη χειρουργική του άνω άκρου και στις παθήσεις ώμου, αγκώνα, καρπού και άκρας χειρός. Έχει εκπαιδευτεί και εργαστεί σε μεγάλα κέντρα της Αμερικής και της Ευρώπης, κοντά σε επιστήμονες καταξιωμένους και πρωτοπόρους στη χειρουργική του άνω άκρου. Η πολυετής εμπειρία του στην αντιμετώπιση σύνθετων κακώσεων και παθήσεων του άνω άκρου και οι επιστημονικές γνώσεις του, εξασφαλίζουν την βέλτιστη φροντίδα του κάθε ασθενούς.

Virtual personal assistant from Los Angeles supports companies with administrative tasks and handling of office organizational issues.