fbpx
Screenshot 2022-01-27 124603

Αρθροπλαστική Σιλικόνης για Αγκύλωση Δακτύλου (PIP Silicone Arthroplasty for Ankylosis)

Άνδρας 51 υπέστη κάκωση μικρού δακτύλου αριστεράς άκρας χείρας μετά από πτώση. Ο ακτινολογικός έλεγχος έδειξε συντριπτικό κάταγμα στη βάση της μέσης φάλαγγας που αντιμετωπίστηκε πλημμελώς συντηρητικά.

Ο ασθενής μας επισκέφτηκε 3 μήνες μετά τον αρχικό τραυματισμό με πλήρη αγκύλωση της εγγύς μέσοφαλαγγικής άρθρωσης. Ο ακτινολογικός έλεγχος έδειξε πλήρη καταστροφή της άρθρωσης με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η διάσωση της.

Ο ασθενής αντιμετωπίστηκε χειρουργικά με αρθροπλαστική σιλικόνης και μετεγχειρητικά ανέκτησε πλήρη κινητικότητα του δακτύλου 3 μήνες μετά την επέμβαση.

Δείτε με λεπτομέρεια το περιστατικό στο παρακάτω βίντεο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Περιεχόμενα Άρθρου

Γνωρίστε τον ιατρό

Ο Δρ. Βενουζίου είναι χειρουργός ορθοπαιδικός, ειδικός στη χειρουργική του άνω άκρου και στις παθήσεις ώμου, αγκώνα, καρπού και άκρας χειρός. Έχει εκπαιδευτεί και εργαστεί σε μεγάλα κέντρα της Αμερικής και της Ευρώπης, κοντά σε επιστήμονες καταξιωμένους και πρωτοπόρους στη χειρουργική του άνω άκρου. Η πολυετής εμπειρία του στην αντιμετώπιση σύνθετων κακώσεων και παθήσεων του άνω άκρου και οι επιστημονικές γνώσεις του, εξασφαλίζουν την βέλτιστη φροντίδα του κάθε ασθενούς.

Virtual personal assistant from Los Angeles supports companies with administrative tasks and handling of office organizational issues.