fbpx
αξονική τομογραφία αγκώνα

Αγκύλωση Αγκώνα – Αρθρόλυση (Open Elbow Release)

Άνδρας 60 ετών παραπέμφθηκε στο ιατρείο μας για αξιολόγηση βαριάς αγκύλωσης του δεξιού αγκώνα. Ο ασθενής είχε υποστεί ενδαρθρικό κάταγμα του αγκώνα (κάταγμα κονδύλου και τροχιλίας) προ 4 μηνών, το οποίο αντιμετωπίστηκε συντηρητικά ανεπιτυχώς.

Η τρισδιάστατη αξονική τομογραφία έδειξε ότι το κάταγμα του κονδύλου και της τροχιλίας είχε πωρωθεί σε λάθος θέση (πλημμελής πώρωση).

Ο ασθενής υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση ανοικτής αρθρόλυσης όπου μετά από εκτεταμένες αποκολλήσεις των μαλακών στοιχείων της άρθρωσης του αγκώνα και αφαίρεση των οστικών τμημάτων που είχαν επουλωθεί σε λάθος θέση, πετύχαμε πλήρες εύρος κίνησης του αγκώνα.

Ακολούθησε εντατικό πρόγραμμα φυσιοθεραπείας και τελικά ο ασθενής ανέκτησε σχεδόν πλήρη κινητικότητα του αγκώνα του.

Δείτε αναλυτικά το περιστατικό στο παρακάτω βίντεο:

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Περιεχόμενα Άρθρου

Γνωρίστε τον ιατρό

Ο Δρ. Βενουζίου είναι χειρουργός ορθοπαιδικός, ειδικός στη χειρουργική του άνω άκρου και στις παθήσεις ώμου, αγκώνα, καρπού και άκρας χειρός. Έχει εκπαιδευτεί και εργαστεί σε μεγάλα κέντρα της Αμερικής και της Ευρώπης, κοντά σε επιστήμονες καταξιωμένους και πρωτοπόρους στη χειρουργική του άνω άκρου. Η πολυετής εμπειρία του στην αντιμετώπιση σύνθετων κακώσεων και παθήσεων του άνω άκρου και οι επιστημονικές γνώσεις του, εξασφαλίζουν την βέλτιστη φροντίδα του κάθε ασθενούς.

Virtual personal assistant from Los Angeles supports companies with administrative tasks and handling of office organizational issues.