fbpx
CALCIFIC TENDINITIS

Ασβεστοποιός Τενοντίτιδα Ώμου (Shoulder Calcific Tendinitis)

Ασθενής 57 ετών προσήλθε με οξύτατο πόνο στον δεξιό ώμο από διημέρου και πλήρη αδυναμία κίνησης της άρθρωσης του ώμου.  Η απλή ακτινογραφία του δεξιού ώμου έδειξε περιοχή ύποπτη για ασβεστοποιό τενοντίτιδα.  Η ασθενής υπεβλήθη στη συνέχεια σε μαγνητική τομογραφία ή οποία ανέδειξε ασβεστοποιό τενοντίτιδα του τένοντα υποπλατίου, όπως επίσης και ελεύθερα οστεοχόνδρινα σωμάτια στο έλυτρο του τένοντα της μακράς κεφαλής του δικεφάλου (οστεοχονδρωμάτωση).

Η ασθενής υπεβλήθει σε αρθροσκοπικό καθαρισμό της επασβέστωσης του υποπλατίου και σε αφαίρεση των ελεύθερων σωμάτων. 

Έλαβε εξιτήριο την επόμενη μέρα από το χειρουργείο με πλήρη ύφεση των συμπτωμάτων και 20 ημέρες μετεγχειρητικά είχε πλήρη και ανώδυνη κινητικότητα του δεξιού ώμου. 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Περιεχόμενα Άρθρου

Γνωρίστε τον ιατρό

Ο Δρ. Βενουζίου είναι χειρουργός ορθοπαιδικός, ειδικός στη χειρουργική του άνω άκρου και στις παθήσεις ώμου, αγκώνα, καρπού και άκρας χειρός. Έχει εκπαιδευτεί και εργαστεί σε μεγάλα κέντρα της Αμερικής και της Ευρώπης, κοντά σε επιστήμονες καταξιωμένους και πρωτοπόρους στη χειρουργική του άνω άκρου. Η πολυετής εμπειρία του στην αντιμετώπιση σύνθετων κακώσεων και παθήσεων του άνω άκρου και οι επιστημονικές γνώσεις του, εξασφαλίζουν την βέλτιστη φροντίδα του κάθε ασθενούς.

Virtual personal assistant from Los Angeles supports companies with administrative tasks and handling of office organizational issues.