fbpx
θλαστικό τραύμα αντιβραχίου

Διατομή Ωλενίου Νεύρου – Δεσμιδική Μικροχειρουργική Συρραφή (Ulnar Nerve Laceration – Microsurgical Fascicular Repair)

Νεαρός ασθενής 15 ετών παραπέμφθηκε στην κλινική μας με εκτεταμένο θλαστικό τραύμα στην πρόσθια επιφάνεια του αντιβραχίου (πήχη) από γυαλί. Ο άτυχος νεαρός είχε περάσει καταλάθος μέσα από τζαμαρία μπαλκονόπορτας.

Ο αρχικός κλινικός έλεγχος έδειξε πλήρη έλλειψη αισθητικότητας στο μικρό δάκτυλο και αδυναμία κάμψης του καρπού, του μέσου, παράμεσου και μικρού δακτύλου. Ο ασθενής οδηγήθηκε επειγόντως στο χειρουργείο. Η διερεύνηση του τραύματος έδειξε πλήρη διατομή του ωλενίου νεύρου, καθώς και των καμπτήρων τενόντων του μέσου, παράμεσου και μικρού δακτύλου.

Ο ασθενής υποβλήθηκε σε μικροχειρουργική αποκατάσταση του ωλενίου νεύρου με δεσμιδική συρραφή κάθε μιας από τις τρεις ξεχωριστές δεσμίδες του ωλενίου νεύρου (κινητική, αισθητική και ραχιαία) με τη βοήθεια του χειρουργικού μικροσκοπίου.

Στην πορεία, ο ασθενής τους πρώτους μήνες μετά τον τραυματισμό ανέπτυξε γαμψοδακτυλία με ορατή ατροφία των μυών της άκρας χείρας λόγω της διατομής του ωλενίου νεύρου. Μετά από συστηματική και εντατική φυσιοθεραπεία και αφού ολοκληρώθηκε η επούλωση της νευροσυρραφής και η αναγέννηση του νευράξονα ο ασθενής άρχισε να δείχνει θετικά σημεία αποκατάστασης.

Τελικά, 9 μήνες μετά από τον τραυματισμό ο ασθενής ανέκτησε πλήρη κινητικότητα και λειτουργικότητα του δεξιού χεριού.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε όλη την πορεία του ασθενούς:

 

Αναπαραγωγή Βίντεο

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Περιεχόμενα Άρθρου

Γνωρίστε τον ιατρό

Ο Δρ. Βενουζίου είναι χειρουργός ορθοπαιδικός, ειδικός στη χειρουργική του άνω άκρου και στις παθήσεις ώμου, αγκώνα, καρπού και άκρας χειρός. Έχει εκπαιδευτεί και εργαστεί σε μεγάλα κέντρα της Αμερικής και της Ευρώπης, κοντά σε επιστήμονες καταξιωμένους και πρωτοπόρους στη χειρουργική του άνω άκρου. Η πολυετής εμπειρία του στην αντιμετώπιση σύνθετων κακώσεων και παθήσεων του άνω άκρου και οι επιστημονικές γνώσεις του, εξασφαλίζουν την βέλτιστη φροντίδα του κάθε ασθενούς.

Virtual personal assistant from Los Angeles supports companies with administrative tasks and handling of office organizational issues.