fbpx
ΠΩΡΩΣΗ ΣΕ ΠΛΗΜΜΕΛΗ ΘΕΣΗ

Πλημμελής Πώρωση Κατάγματος Περιφερικής Κερκίδας (Distal Radius Fracture Malunion)

Γυναίκα 62 ετών υπέστη κάταγμα περιφερικής κερκίδας δεξιά, μετά από πτώση από την όρθια στάση.  Αντιμετωπίστηκε αρχικά συντηρητικά με κλειστή ανάταξη του κατάγματος και γύψο, ενώ υπήρχαν σαφή κριτήρια αστάθειας του κατάγματος που απαιτούσε χειρουργική θεραπεία.  Ο γύψος αφαιρέθηκε στις 5 εβδομάδες και μετά η ασθενής άρχισε φυσιοθεραπείες.  Απευθύνθηκε σε εμάς 2 και πλέον μήνες μετά τον αρχικό τραυματισμό επειδή η κατάσταση του χεριού της δεν βελτιωνόταν.  Η ασθενής είχε σοβαρού βαθμού παραμόρφωση, έντονο πόνο και απώλεια της λειτουργικότητας του άκρου. Οι απλές ακτινογραφίες έδειξαν  πώρωση σε πλημμελή θέση του κατάγματος. 

Η ασθενής υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση διορθωτικής οστεοτομίας της περιφερικής κερκίδας και οστεοσύνθεση με ραχιαία πλάκα.  Για την αποκατάσταση της ανατομίας της κερκίδας χρειάστηκε να γίνει λήψη οστικού μοσχεύματος από τη λεκάνη της ασθενούς.

 

Μετεγχειρητικά μετά την ολοκλήρωση της αποκατάστασης η ασθενής απέκτησε πλήρη και ανώδυνη λειτουργικότητα του δεξιού χεριού της.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Περιεχόμενα Άρθρου

Γνωρίστε τον ιατρό

Ο Δρ. Βενουζίου είναι χειρουργός ορθοπαιδικός, ειδικός στη χειρουργική του άνω άκρου και στις παθήσεις ώμου, αγκώνα, καρπού και άκρας χειρός. Έχει εκπαιδευτεί και εργαστεί σε μεγάλα κέντρα της Αμερικής και της Ευρώπης, κοντά σε επιστήμονες καταξιωμένους και πρωτοπόρους στη χειρουργική του άνω άκρου. Η πολυετής εμπειρία του στην αντιμετώπιση σύνθετων κακώσεων και παθήσεων του άνω άκρου και οι επιστημονικές γνώσεις του, εξασφαλίζουν την βέλτιστη φροντίδα του κάθε ασθενούς.

Virtual personal assistant from Los Angeles supports companies with administrative tasks and handling of office organizational issues.