fbpx
PHFx_POSTOP_XR

Κάταγμα Εγγύς Βραχιονίου / Αντιμετώπιση με Εσωτερική Οστεοσύνθεση (Proximal Humerus Fracture ORIF)

Γυναίκα 72 ετών υπέστη κάταγμα του εγγύς βραχιονίου δεξιά μετά από πτώση από την όρθια στάση.  Η ασθενής υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία του δεξιού ώμου που ανέδειξε συντριπτικό κάταγμα του άνω άκρου του βραχιονίου με πλήρη παρεκτόπιση της κεφαλής.  

Η αξιολόγηση της αξονικής τομογραφίας έδειξε ότι η κεφαλή του βραχιονίου ήταν βιώσιμη και γι αυτό επιλέχθηκε και έγινε ανοικτή ανάταξη και εσωτερική οστεοσύνθεση του κατάγματος του βραχιονίου με πλάκα και βίδες.

Μετεγχειρητικά η ασθενής ακολούθησε εντατικό πρόγραμμα αποκατάστασης και ανέκτησε πλήρες εύρος κίνησης μετά από 5 μήνες.

Μετεγχειρητικά η ασθενής ακολούθησε εντατικό πρόγραμμα αποκατάστασης και ανέκτησε πλήρες εύρος κίνησης μετά από 5 μήνες.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Περιεχόμενα Άρθρου

Γνωρίστε τον ιατρό

Ο Δρ. Βενουζίου είναι χειρουργός ορθοπαιδικός, ειδικός στη χειρουργική του άνω άκρου και στις παθήσεις ώμου, αγκώνα, καρπού και άκρας χειρός. Έχει εκπαιδευτεί και εργαστεί σε μεγάλα κέντρα της Αμερικής και της Ευρώπης, κοντά σε επιστήμονες καταξιωμένους και πρωτοπόρους στη χειρουργική του άνω άκρου. Η πολυετής εμπειρία του στην αντιμετώπιση σύνθετων κακώσεων και παθήσεων του άνω άκρου και οι επιστημονικές γνώσεις του, εξασφαλίζουν την βέλτιστη φροντίδα του κάθε ασθενούς.

Virtual personal assistant from Los Angeles supports companies with administrative tasks and handling of office organizational issues.