fbpx
RADIAL HEAD COMMINUTION

Κάταγμα – Εξάρθρημα Αγκώνα / Αντιμετώπιση με Αρθροπλαστική Κεφαλής Κερκίδας (Elbow Terrible Triad)

Άντρας 35 ετών προσήλθε μετά από πτώση από 3 μέτρα με βαριά κάκωση του δεξιού αγκώνα.  Οι απλές ακτινογραφίες ανέδειξαν κάταγμα-εξάρθρημα του αγκώνα.  Ο ασθενής υπεβλήθη σε τρισδιάστατη αξονική τομογραφία του αγκώνα η οποία ανέδειξε εξάρθημα της άρθρωσης του αγκώνα με συντριπτικό κάταγμα της κεφαλής της κερκίδας, κάταγμα της κορωνοειδούς απόφυσης και ρήξη του έξω πλαγίου συνδέσμου του αγκώνα, κατάσταση που περιγράφεται στην ορθοπαιδική κοινότητα ως ατυχής τριάδα του αγκώνα – elbow terrible triad.

Ο ασθενής υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης της κεφαλής της κερκίδας με μεταλική πρόθεση, λόγω της συντριπτικότητας του κατάγματος και της αδυναμίας οστεοσύνθεσής του, καθήλωση του κατάγματος της κορωνοειδούς με διοστικά ράμματα και συρραφή του έξω πλάγιου συνδέσμου με οστικές άγκυρες.

Ο ασθενής 3 μήνες μετεγχειρητικά απέκτησε πλήρες εύρος κίνησης στον αγκώνα και επέστρεψε στην εργασία του χωρίς κανένα πρόβλημα.

Τελικό αποτέλεσμα 3 μήνες μετά το χειρουργείο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Περιεχόμενα Άρθρου

Γνωρίστε τον ιατρό

Ο Δρ. Βενουζίου είναι χειρουργός ορθοπαιδικός, ειδικός στη χειρουργική του άνω άκρου και στις παθήσεις ώμου, αγκώνα, καρπού και άκρας χειρός. Έχει εκπαιδευτεί και εργαστεί σε μεγάλα κέντρα της Αμερικής και της Ευρώπης, κοντά σε επιστήμονες καταξιωμένους και πρωτοπόρους στη χειρουργική του άνω άκρου. Η πολυετής εμπειρία του στην αντιμετώπιση σύνθετων κακώσεων και παθήσεων του άνω άκρου και οι επιστημονικές γνώσεις του, εξασφαλίζουν την βέλτιστη φροντίδα του κάθε ασθενούς.

Virtual personal assistant from Los Angeles supports companies with administrative tasks and handling of office organizational issues.