fbpx
TERRIBLE TRIAD_POSTOP_XR_F

Κάταγμα – Εξάρθρημα Αγκώνα / Αντιμετώπιση με Οστεοσύνθεση της Κεφαλής της Κερκίδας (Elbow Terrible Triad)

Άντρας 26 ετών προσήλθε μέτα από πτώση από ύψος 2 μέτρων με κάταγμα εξάρθρημα αγκώνα.  Αφού υπεβλήθη σε ανάταξη του εξαρθρήματος έγινε τρισδιάστατη αξονική τομογραφία που ανέδειξε κάταγμα κεφαλής κερκίδας, κάταγμα κορωνοειδούς απόφυσης της ωλένης και ρήξη του έξω πλαγίου συνδέσμου, κατάσταση που περιγράφεται στην ορθοπαιδική κοινότητα ως ατυχής τριάδα του αγκώνα – elbow terrible triad.

Ο ασθενής υπεβλήθη σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση ανοικτής ανάταξης και εσωτερικής οστεοσύνθεσης του κάταγματος της κεφαλής της κερκίδας και της κορωνοειδούς απόφυσης και σε αποκατάσταση του έξω πλαγίου συνδέσμου.

Μετεγχειρητικά (6 μήνες) ο ασθενής αφού ολοκλήρωσε αυστηρό πρόγραμμα φυσικοθεραπείας ανέκτησε πλήρες εύρος κίνησης και απόλυτη σταθερότητα του αγκώνα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Περιεχόμενα Άρθρου

Γνωρίστε τον ιατρό

Ο Δρ. Βενουζίου είναι χειρουργός ορθοπαιδικός, ειδικός στη χειρουργική του άνω άκρου και στις παθήσεις ώμου, αγκώνα, καρπού και άκρας χειρός. Έχει εκπαιδευτεί και εργαστεί σε μεγάλα κέντρα της Αμερικής και της Ευρώπης, κοντά σε επιστήμονες καταξιωμένους και πρωτοπόρους στη χειρουργική του άνω άκρου. Η πολυετής εμπειρία του στην αντιμετώπιση σύνθετων κακώσεων και παθήσεων του άνω άκρου και οι επιστημονικές γνώσεις του, εξασφαλίζουν την βέλτιστη φροντίδα του κάθε ασθενούς.

Virtual personal assistant from Los Angeles supports companies with administrative tasks and handling of office organizational issues.