fbpx
export--151973791

Κάταγμα Περιφερικής Κερκίδας (Distal Radius Fracture)

Γυναίκα 72 ετών υπέστη συντριπτικό κάταγμα περιφερικής κερκίδας αριστερά, μετά από πτώση από την όρθια στάση.  Η ασθενής υπεβλήθη σε αξονική τομογραφία του αριστερού καρπού που ανέδειξε ενδαρθρική επέκταση του κατάγματος και συντριβή του ραχιαίου φλοιού, στοιχεία που καθιστούν το κάταγμα ασταθές και επιβάλουν τη χειρουργική θεραπεία αυτού.

Η ασθενής υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση ανοικτής ανάταξης και εσωτερικής οστεοσύνθεσης με παλαμιαία κλειδούμενη ανατομική πλάκα περιφερικής κερκίδας. 

Πέντε ημέρες μετά το χειρουργείο η ασθενής επέστρεψε στα επαγγελματικά της καθήκοντα (οδοντίατρος) ενώ ένα μήνα μετεγχειρητικά επέστερεψε σχεδόν στην πρότερη κατάσταση.  Να σημειωθεί ότι η ίδια ασθενής 11 μήνες πρίν είχε υποστή κάταγμα περιφερικής κερκίδας δεξιά που αντιμετωπίστηκε παρομοίως χειρουργικά.

 

 

Κλινικό αποτέλεσμα ένα μήνα μετά το χειρουργείο.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Περιεχόμενα Άρθρου

Γνωρίστε τον ιατρό

Ο Δρ. Βενουζίου είναι χειρουργός ορθοπαιδικός, ειδικός στη χειρουργική του άνω άκρου και στις παθήσεις ώμου, αγκώνα, καρπού και άκρας χειρός. Έχει εκπαιδευτεί και εργαστεί σε μεγάλα κέντρα της Αμερικής και της Ευρώπης, κοντά σε επιστήμονες καταξιωμένους και πρωτοπόρους στη χειρουργική του άνω άκρου. Η πολυετής εμπειρία του στην αντιμετώπιση σύνθετων κακώσεων και παθήσεων του άνω άκρου και οι επιστημονικές γνώσεις του, εξασφαλίζουν την βέλτιστη φροντίδα του κάθε ασθενούς.

Virtual personal assistant from Los Angeles supports companies with administrative tasks and handling of office organizational issues.