fbpx
Μεταφορά Τένοντα

Τενοντομεταφορά – Μετάθεση Τένοντα από τον Δείκτη στο Αντίχειρα (EIP to EPL Tendon Transfer)

Γυναίκα 62 ετών προσήλθε με αδυναμία έκτασης του αριστερού αντίχειρα μετά από συντηρητική θεραπεία κατάγματος της περιφερικής κερκίδας με γύψο.

Η ασθενής είχει υποστεί πτώση κατά τη βάδιση με συνέπεια να στηριχθεί στο αριστερό της χέρι και να σπάσει τον καρπό της. Αντιμετωπίστηκε, αλλαχού, με κλειστή ανάταξη και τοποθέτηση γύψου.

Μετά από την αφαίρεση του γύψου και αφού είχε ξεκινήσει φυσιοθεραπεία παρατήρησε ότι δεν μπορούσε να σηκώσει τον αντίχειρα. Η ασθενής είχε υποστεί ισχαιμική ρήξη του μακρού εκτείνοντα τον αντίχειρα, μια όχι και τόσο σπάνια επιπλοκή των καταγμάτων της περιφερικής κερκίδας, ιδίως όταν αντιμετωπίζονται συντηρητικά.

Στην περίπτωση της ασθενούς αποφασίστηκε και έγινε μια απλή τενοντομεταφορά του ιδίου εκτείνοντα τον δείκτη στον μακρό εκτείνοντα τον αντίχειρα. Είναι μια από τις πιο συχνές τενοντομεταφορές που γίνονται στο άνω ακρο, κατά την οποία ο ένας από τους δυο εκτείνοντες του δείκτη μεταφέρεται και δίνει κίνηση στον αντίχειρα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες από το ενδιαφέρον περιστατικό:

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Περιεχόμενα Άρθρου

Γνωρίστε τον ιατρό

Ο Δρ. Βενουζίου είναι χειρουργός ορθοπαιδικός, ειδικός στη χειρουργική του άνω άκρου και στις παθήσεις ώμου, αγκώνα, καρπού και άκρας χειρός. Έχει εκπαιδευτεί και εργαστεί σε μεγάλα κέντρα της Αμερικής και της Ευρώπης, κοντά σε επιστήμονες καταξιωμένους και πρωτοπόρους στη χειρουργική του άνω άκρου. Η πολυετής εμπειρία του στην αντιμετώπιση σύνθετων κακώσεων και παθήσεων του άνω άκρου και οι επιστημονικές γνώσεις του, εξασφαλίζουν την βέλτιστη φροντίδα του κάθε ασθενούς.

Virtual personal assistant from Los Angeles supports companies with administrative tasks and handling of office organizational issues.