fbpx
PERILUNATE FX DISLOCATION_POSTOP_XR

Περιμηνοειδές Εξάρθρημα Καρπού (Perilunate Wrist Dislocation)

Άντρας 62 ετών προσήλθε 15 ημέρες μετά από κάκωση του δεξιού καρπού.  Ο ακτινολογικός έλεγχος ανέδειξε παραμελλημένο περιμηνοειδές εξάρθρημα του καρπού.  Από την κλινική εξέταση ανευρέθηκε επίσης πλήρης απώλεια της αισθητικότητας στην κατανομή του μέσου νεύρου, η οποία αποδόθηκε στην μακροχρόνια πίεση του νεύρου από το εξαρθρωμένο μηνοειδές.  Ο ασθενής είχε εξεταστεί κι από άλλους ορθοπαιδικούς χωρίς να τεθεί όμως η διάγνωση.

Η αντιμετώπιση ήταν άμεση ακολουθώντας τις διεθνείς κατευθηντήριες οδηγίες (guidelines) για διπλή προσπέλαση του καρπού.  Αρχικά πραγματοποιήθηκε παλαμιαία προσπέλαση και ανάταξη του μηνοειδούς, αποσυμπίεση του μέσου νεύρου που εμφάνιζε εκτεταμένη ισχαιμία και συρραφή των παλαμιαίων συνδέσμων. Κατόπιν με ραχιαία προσπέλαση έγινε συρραφή και αποκατάσταση του σκαφομηνοειδούς συνδέσμου με οστικές άγκυρες και συγκράτηση του σκαφομηνοειδούς και πυραμομηνοειδούς διαστήματος με βελόνες.

Ο ασθενής 6 μήνες μετεγχειρητικά ανέκτησε σχεδόν πλήρες εύρος κίνησης και αποκαταστάθηκε η αισθητικότητα στην κατανομή του μέσου νεύρου.

Τελικό αποτέλεσμα 6 μήνες μετά από το χειρουργείο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Περιεχόμενα Άρθρου

Γνωρίστε τον ιατρό

Ο Δρ. Βενουζίου είναι χειρουργός ορθοπαιδικός, ειδικός στη χειρουργική του άνω άκρου και στις παθήσεις ώμου, αγκώνα, καρπού και άκρας χειρός. Έχει εκπαιδευτεί και εργαστεί σε μεγάλα κέντρα της Αμερικής και της Ευρώπης, κοντά σε επιστήμονες καταξιωμένους και πρωτοπόρους στη χειρουργική του άνω άκρου. Η πολυετής εμπειρία του στην αντιμετώπιση σύνθετων κακώσεων και παθήσεων του άνω άκρου και οι επιστημονικές γνώσεις του, εξασφαλίζουν την βέλτιστη φροντίδα του κάθε ασθενούς.

Virtual personal assistant from Los Angeles supports companies with administrative tasks and handling of office organizational issues.