fbpx
Screenshot 2020-07-15 16.20.48

Περιφερική Παγίδευση Ωλενίου Νεύρου (Guyon’s Canal Syndrome)

Άντρας 54 ετών, γλύπτης μαρμάρων, προσήλθε με αδυναμία του μικρού δακτύλου και απώλεια της ικανότητας εκτέλεσης λεπτών κινήσεων του δεξιού, επικρατούν, χεριού του.  Ο ασθενής ασκούσε απαιτητική εργασία για μήνες καθώς είχε να παραδώσει μια μεγάλη σειρά έργων στο εξωτερικό.

Από την κλινική εξέταση βρέθηκε αδυναμία των μυών του οπισθέναρος, αδυναμία απαγωγής και προσαγωγής του μικρού δακτύλου (θετικό σημείο Wartenberg) και αδύναμη συλληπτική ικανότητα μεταξύ αντίχειρα και δείκτη (θετικό σημείο Froment). Ο ασθενής υποβλήθηκε σε νευροφυσιολογικό έλεγχο που ανέδειξε παγίδευση του ωλενίου νεύρου στο κανάλι του Guyon.  Επίσης έγινε και μαγνητική τομογραφία καρπού – άκρας χείρας προς αποκλεισμό ύπαρξης χωροκατακτητικής μάζας, η οποία ήταν αρνητική.

Ο ασθενής υπεβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση απελευθέρωσης και αποσυμπίεσης του ωλενίου νεύρου στο κανάλι του Guyon.  Μεγάλη προσοχή δόθηκε στην παρασκευή και αποσυμπίεση του εν τω βάθει κινητικού κλάδου, όπως φαίνεται και στο βίντεο, που ήταν και η γενεσιουργός αιτία του προβλήματος.  Ο ασθενής ανέκτησε πλήρη λειτουργικότητα και επέστρεψε στην εργασία του 2 μήνες μετά την επέμβαση.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Περιεχόμενα Άρθρου

Γνωρίστε τον ιατρό

Ο Δρ. Βενουζίου είναι χειρουργός ορθοπαιδικός, ειδικός στη χειρουργική του άνω άκρου και στις παθήσεις ώμου, αγκώνα, καρπού και άκρας χειρός. Έχει εκπαιδευτεί και εργαστεί σε μεγάλα κέντρα της Αμερικής και της Ευρώπης, κοντά σε επιστήμονες καταξιωμένους και πρωτοπόρους στη χειρουργική του άνω άκρου. Η πολυετής εμπειρία του στην αντιμετώπιση σύνθετων κακώσεων και παθήσεων του άνω άκρου και οι επιστημονικές γνώσεις του, εξασφαλίζουν την βέλτιστη φροντίδα του κάθε ασθενούς.

Virtual personal assistant from Los Angeles supports companies with administrative tasks and handling of office organizational issues.