fbpx
THUMB UCL EXAM

Ρήξη Ωλενίου Πλαγίου Συνδέσμου Αντίχειρα (Thumb Ulnar Collateral Ligament Tear)

Γυναίκα 38 ετών προσήλθε με βαριά αστάθεια στη μετακαρπιοφαλλαγική άρθρωση (βάση) του αριστερού της αντίχειρα.  Από το ιστορικό της ανέφερε κάκωση του αριστερού αντίχειρα στο σκι πριν από 3 χρόνια, η οποία αντιμετωπίστηκε ανεπαρκώς συντηρητικά.  

Η κλινική εξέταση ανέδειξε πλήρη ρήξη του ωλενίου πλαγίου συνδέσμου και πλήρη αστάθεια της μετακαρπιοφαλλαγικής άρθρωσης.

Η ασθενής υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση ανακατασκευής του ωλενίου πλαγίου συνδέσμου με τοπικό τενόντιο μόσχευμα που ελήφθη από τον τένοντα του προσαγωγού του αντίχειρα με τη μορφή τοπικού κρημνού.  Μετεγχειρητικά ο αντίχειρας ακινητοποιήθηκε σε ειδικό νάρθηκα για ένα και η ασθενής ανέκτησε πλήρη σταθερότητα και κινητικότητα του αντίχειρα 1,5 μήνα μετά την επέμβαση.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Περιεχόμενα Άρθρου

Γνωρίστε τον ιατρό

Ο Δρ. Βενουζίου είναι χειρουργός ορθοπαιδικός, ειδικός στη χειρουργική του άνω άκρου και στις παθήσεις ώμου, αγκώνα, καρπού και άκρας χειρός. Έχει εκπαιδευτεί και εργαστεί σε μεγάλα κέντρα της Αμερικής και της Ευρώπης, κοντά σε επιστήμονες καταξιωμένους και πρωτοπόρους στη χειρουργική του άνω άκρου. Η πολυετής εμπειρία του στην αντιμετώπιση σύνθετων κακώσεων και παθήσεων του άνω άκρου και οι επιστημονικές γνώσεις του, εξασφαλίζουν την βέλτιστη φροντίδα του κάθε ασθενούς.

Virtual personal assistant from Los Angeles supports companies with administrative tasks and handling of office organizational issues.