fbpx

Σύνθετες Μικτές Συνθλιπτικές Κακώσεις Χεριού και Άνω Άκρου​

Εξειδικευμένη αντιμετώπιση για την αποφυγή αναπηρίας

Τι είναι οι Μικτές Συνθλιπτικές Κακώσεις;​

Οι μικτές συνθλιπτικές κακώσεις στο χέρι και γενικότερα στο άνω άκρο είναι βαρύτατοι τραυματισμοί με καταστροφικές συνέπειες για τη λειτουργικότητα του άκρου. Η έγκαιρη αντιμετώπιση αυτών των τραυματισμών είναι κρίσιμη για την επιτυχία της αποκατάστασης και για τον περιορισμό της αναπηρίας που αφήνουν. Πρόκειται για τραυματισμούς υψηλής ενέργειας που πρέπει να μεταφερθούν άμεσα στο χειρουργείο και να αντιμετωπιστούν από εξειδικευμένους χειρουργούς. Η αξιολόγηση ξεκινά στο τμήμα επειγόντων περιστατικών με εκτίμηση της αιμάτωσης και της βιωσιμότητας του άκρου, κατηγοριοποίηση των κατεστραμμένων ανατομικών δομών και έλεγχο της πιθανής σωτηρίας του άκρου.

Περιγραφή​

Οι μικτές κακώσεις του χεριού και του άνω άκρου είναι τραυματισμοί σε πολλαπλές ανατομικές δομές. Έχουν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τενόντων, οστών, νεύρων, αγγείων αλλά και του δέρματος και των μυών. Η βλάβη διαφορετικών ιστών και δομών καθιστά τις κακώσεις αυτές μοναδικές και απαιτούν εξειδικευμένη αντιμετώπιση.

Αιτίες​

Οι βαριές συνθλιπτικές κακώσεις του χεριού και του άνω άκρου είναι τραυματισμοί υψηλής ενέργειας που προκύπτουν συνήθως απο τροχαία ή εργατικά ατυχήματα. Συχνές είναι και οι περιπτώσεις βιομηχανικού τραύματος ή οι πτώσεις από μεγάλο ύψος που προκαλούν εκτεταμένες κακώσεις σε πολλαπλές ανατομικές δομές. Τα τραυματα από πυροβόλα όπλα προκαλούν επίσης βαριές μικτές κακώσεις.

Θεραπεία​

Δεν υπάρχει καμία θέση για συντηρητική θεραπεία αυτών των κακώσεων. Η άμεση μεταφορά του πάσχοντος στο χειρουργείο, η ταχεία αποκατάσταση της παροχής αίματος και η επιμελής απομάκρυνση των κατεστραμμένων ιστών είναι ζωτικής σημασίας για το τελικό αποτέλεσμα. Πρέπει να γίνει αφαίρεση των κατεστραμμένων, μολυσμένων και νεκρωμένων ιστών σε βάθος ώστε να δημιουργηθεί ένα καθαρό πεδίο έτοιμο για αποκατάσταση το συντομότερο δυνατό. Για την αποκατάσταση αυτών των κακώσεων θα χρειαστεί η χρήση διαφόρων τεχνικών μικροχειρουργικής επιδιόρθωσης των αγγείων και των νεύρων, οστεσύνθεσης των καταγμάτων, συρραφής ή ανακατασκευής των τενόντων και πλαστικής χειρουργικής για την κάλυψη της τραυματισμένης περιοχής με κατάλληλους κρημνούς. Ο Δρ. Βενουζίου έχει μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση συνθλιπτικών κακώσεων του χεριού και του άνω άκρου.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την επιτυχημένη αντιμετώπιση ενός ασθενούς με βαριά μικτή βλάβη χεριού.

Επιστρέψτε με υγεία και δύναμη για νέες προκλήσεις!

Virtual personal assistant from Los Angeles supports companies with administrative tasks and handling of office organizational issues.