fbpx
MONTEGGIA_CT

Συντριπτικό Διαωλεκρανικό Κάταγμα – Εξάρθρημα Αγκώνα (Transolecranon Monteggia Elbow Fracture Dislocation)

Ασθενής 64 ετών υπέστη συντριπτικό ενδαρθρικό κάταγμα – εξάρθρημα του δεξιού αγκώνα μετά από πτώση από την όρθια στάση.  Προεγχειρητικά διενεργήθηκε τρισδιάστατη αξονική τομογραφία η οποία ανέδειξε συντριβή του κεντρικού άκρου της ωλένης και του ωλεκράνου όπως και της κεφαλής της κερκίδας. 

Η ασθενής υπεβλήθη σε επείγουσα επέμβαση ανοικτής ανάταξης και εσωτερικής οστεοσύνθεσης με αυλοφόρες βίδες στην κεφαλή της κερκίδας και ανατομικού τύπου πλάκα οστεοσύνθεσης για το κάταγμα της ωλένης.

Δυο μήνες μετεγχειρητικά η ασθενής ανέκτησε πλήρη και ανώδυνη κίνηση του δεξιού αγκώνα.

 

Τελικό κλινικό απότελεσμα 2 μήνες μετεγχειρητικά.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Περιεχόμενα Άρθρου

Γνωρίστε τον ιατρό

Ο Δρ. Βενουζίου είναι χειρουργός ορθοπαιδικός, ειδικός στη χειρουργική του άνω άκρου και στις παθήσεις ώμου, αγκώνα, καρπού και άκρας χειρός. Έχει εκπαιδευτεί και εργαστεί σε μεγάλα κέντρα της Αμερικής και της Ευρώπης, κοντά σε επιστήμονες καταξιωμένους και πρωτοπόρους στη χειρουργική του άνω άκρου. Η πολυετής εμπειρία του στην αντιμετώπιση σύνθετων κακώσεων και παθήσεων του άνω άκρου και οι επιστημονικές γνώσεις του, εξασφαλίζουν την βέλτιστη φροντίδα του κάθε ασθενούς.

Virtual personal assistant from Los Angeles supports companies with administrative tasks and handling of office organizational issues.