fbpx
POSTOPO SCHFX FACE

Συντριπτικό Ενδαρθρικό Κάταγμα Αγκώνα – Περιφερικού Βραχιονίου (Intrarticular Comminuted Distal Humerus Fracture)

Ασθενής 72 ετών υπέστη συντριπτικό ενδαρθρικό κάταγμα του δεξιού αγκώνα μετά από πτώση από σκάλες.  Προεγχειρητικά διενεργήθηκε τρισδιάστατη αξονική τομογραφία η οποία ανέδειξε συντριβή του περιφερικού άκρου του βραχιονίου με συμμετοχή της αρθρικής επιφάνειας. 

Η ασθενής υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση ανοικτής ανάταξης και εσωτερικής οστεοσύνθεσης με σύγχρονες ανατομικού τύπου πλάκες οστεοσύνθεσης για το κάταγμα του βραχιονίου.  Για την προσπέλαση του κάταγματος και την ανατομική ανάταξή του χρειάστηκε να γίνει οστεοτομία του ωλεκράνου.

 

Δυο μήνες μετεγχειρητικά η ασθενής ανέκτησε πλήρη και ανώδυνη κίνηση του δεξιού αγκώνα.

 

Αναπαραγωγή Βίντεο

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Περιεχόμενα Άρθρου

Γνωρίστε τον ιατρό

Ο Δρ. Βενουζίου είναι χειρουργός ορθοπαιδικός, ειδικός στη χειρουργική του άνω άκρου και στις παθήσεις ώμου, αγκώνα, καρπού και άκρας χειρός. Έχει εκπαιδευτεί και εργαστεί σε μεγάλα κέντρα της Αμερικής και της Ευρώπης, κοντά σε επιστήμονες καταξιωμένους και πρωτοπόρους στη χειρουργική του άνω άκρου. Η πολυετής εμπειρία του στην αντιμετώπιση σύνθετων κακώσεων και παθήσεων του άνω άκρου και οι επιστημονικές γνώσεις του, εξασφαλίζουν την βέλτιστη φροντίδα του κάθε ασθενούς.

Virtual personal assistant from Los Angeles supports companies with administrative tasks and handling of office organizational issues.