fbpx
ΡΗΞΗ ΕΚΤΕΙΝΟΝΤΩΝ

Τενοντομεταφορές σε Εκφυλιστική Ρήξη Εκτεινόντων (Tendon Transfers for Degenerative Extensor Tendons Rupture)

Γυναίκα 69 ετών προσήλθε με πλήρη αδυναμία έκτασης του μέσου και παράμεσου δακτύλου της αριστερής άκρας χείρας.  Από την κλινική εξέταση της ασθενούς βρέθηκε ότι έπασχε από χρόνια εκφυλιστική ρήξη των εκτεινόντων τενόντων του μέσου και παράμεσου δακτύλου.  Ο απεικονιστικός έλεγχος ανέδειξε την αιτία της ρήξης που ήταν η υπερτροφική αρθρίτιδα της κεφαλής της ωλένης.

Η ασθενής υπεβλήθη σε επιτυχημένη επέμβαση αφαίρεσης της κεφαλής της ωλένης και σε τενοντομεταφορές των εκτεινόντων.  

Μετεγχειρητικά η ασθενής μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος φυσικοθεραπείας ανέκτησε πλήρη κινητικότητα των δακτύλων της.

Τελικό αποτέλεσμα μετά την ολοκλήρωση της αποκατάστασης.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Περιεχόμενα Άρθρου

Γνωρίστε τον ιατρό

Ο Δρ. Βενουζίου είναι χειρουργός ορθοπαιδικός, ειδικός στη χειρουργική του άνω άκρου και στις παθήσεις ώμου, αγκώνα, καρπού και άκρας χειρός. Έχει εκπαιδευτεί και εργαστεί σε μεγάλα κέντρα της Αμερικής και της Ευρώπης, κοντά σε επιστήμονες καταξιωμένους και πρωτοπόρους στη χειρουργική του άνω άκρου. Η πολυετής εμπειρία του στην αντιμετώπιση σύνθετων κακώσεων και παθήσεων του άνω άκρου και οι επιστημονικές γνώσεις του, εξασφαλίζουν την βέλτιστη φροντίδα του κάθε ασθενούς.

Virtual personal assistant from Los Angeles supports companies with administrative tasks and handling of office organizational issues.