fbpx

Blog

Χρήσιμα άρθρα από τον γιατρό

Ααρών Βενουζίου

ΠΑΓΟΣ Η ΖΕΣΤΗ; Τι είναι καλύτερο για τον πόνο;

Όταν τραυματιζόμαστε ή έχουμε κάποια τενοντίτιδα η πρώτη αντίδραση είναι να χρησιμοποιήσουμε για τον πόνο ζεστά ή κρύα επιθέματα. Όμως, η ζέστη και ο πάγος χρησιμοποιούνται σε διαφορετικές περιπτώσεις. Γι’ αυτό, λοιπόν, παρακάτω θα βρείτε κάποιες οδηγίες για να κατανοήσετε τη σωστή χρήση τους.

Δείτε περισσότερα
Ααρών Βενουζίου

Διαχείριση Δυσκοιλιότητας μετά από Χειρουργική Επέμβαση

H δυσκοιλιότητα μετά από μια χειρουργική επέμβαση είναι πολύ συχνή κατάσταση. Οφείλεται σε διάφορους λόγους, όπως στην αναισθησία που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της επέμβασης, στα παυσίπονα που χορηγούνται μετεγχειρητικά αλλά

Δείτε περισσότερα
Ααρών Βενουζίου

Τρόποι για να μειώσετε τον πόνο χωρίς φάρμακα

Μετά από μία κάκωση ή κάποια χειρουργική επέμβαση στο άνω άκρο, μπορεί να έχετε έντονο πόνο. Ακόμα κι αν ο γιατρός σας, έχει συνταγογραφήσει παυσίπονα, υπάρχουν και εναλλακτικοί τρόποι που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ώστε να μειώσετε τον πόνο και να αισθανθείτε καλύτερα.

Δείτε περισσότερα
Ααρών Βενουζίου

5 συμβουλές για να αποφύγετε τους τραυματισμούς στο γυμναστήριο

Όσο απαραίτητη κι αν είναι η άσκηση για την υγεία μας, εξίσου σημαντικό είναι να μην υπερβάλλουμε όταν γυμνάζουμε το σώμα μας. Η πιθανότητα να τραυματιστείτε είναι μεγάλη εάν ασκείστε με λάθος τρόπο. Για να αποφύγετε ανεπιθύμητους τραυματισμούς, παρακάτω σας δίνουμε πέντε γρήγορες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να γυμναστείτε με ασφάλεια:

Δείτε περισσότερα
Ααρών Βενουζίου

Θεραπεύοντας την αρθρίτιδα του αντίχειρα

Η ικανότητα του αντίχειρα να αντικρύζει τα υπόλοιπα δάκτυλα του χεριού μας, η αντίθεση όπως λέγεται στην ανατομία, είναι ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του ανθρώπινου χεριού που τον διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα έμβια όντα.

Δείτε περισσότερα
Ααρών Βενουζίου

Πως να φροντίσετε το χέρι σας μέσα στον γύψο

Όταν χρειαστεί να βάλετε το χέρι σας σε γύψο, για τη θεραπεία κάποιας κάκωσης ή πάθησης ή κατάγματος, αλλάζει όλη η ρουτίνα σας, εμφανίζονται αρκετές δυσκολίες και υπάρχει συνήθως μια δυσφορία και μια ενόχληση, επειδή οι καθημερινές δραστηριότητες είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν με την ίδια ευκολία. Παρακάτω, λοιπόν, θα βρείτε κάποιες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να προσαρμοστείτε στη νέα καθημερινότητα.

Δείτε περισσότερα
Ααρών Βενουζίου

13ο Σεμινάριο Χειρουργικής Χεριού με Πρακτική Άσκηση

Το 13ο Σεμινάριο Χειρουργικής Χεριού με Πρακτική Άσκηση σε νωπά πτωματικά παρασκευάσματα που διοργανώνεται από το Τμήμα Χειρουργικής Χεριού και Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, θα

Δείτε περισσότερα
Ααρών Βενουζίου

5ο Σεμινάριο Τενοντομεταθέσεων Άνω Άκρου με Πρακτική Άσκηση σε Πτωματικά Παρασκευάσματα

Το 5ο Σεμινάριο Τενοντομεταθέσεων Άνω Άκρου με Πρακτική Άσκηση σε Πτωματικά Παρασκευάσματα διεξήχθη στις 7-9 Φεβρουαρίου 2019 στις εγκαταστάσεις του Ανατομείου της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου

Δείτε περισσότερα

Επέστρεψε με υγεία και δύναμη για νέες προκλήσεις!

Virtual personal assistant from Los Angeles supports companies with administrative tasks and handling of office organizational issues.